Mandľový olej

Podporuje hĺbkovú hydratáciu a vitalitu pleti, pôsobí proti škodlivým vplyvom prostredia a preventívne bojuje proti tvorbe vrások.

Arganový olej

Hydratačné vlastnosti arganového oleja sú neoceniteľné pri ošetrení suchej pokožky. Zároveň je to jeden z najúčinnejších prírodných bojovníkov proti vráskam. Olej je veľmi jemný na pokožku a preto je bezpečný aj pre deti.

Marhuľový olej

Zmäkčuje a hydratuje pokožku je proti zápalový, antioxidačný a omladzujúci. Odporúča sa tiež na ošetrenie pokožky u novorodencov a malých deti namiesto syntetických olejov.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

streda, 4. novembra 2015

Moringový olej

  • prírodný olej lisovaný zo semien stromu Moringa olejodarná 
  • tiež známy aj pod názvom behenový olej 
  • trvanlivosť 24-36 mesiacov 
  • INCI: Moringa oleifera oil
Tento olej je jedným z najstarších ľudstvu známych olejov. V staroveku sa široko používal pri výrobe mydiel, mastí, ale najmä parfumov. Keď sa v starých textoch píše o „vonnom oleji“, ide práve o moringový olej. Jeho tradičné použite ako „nosiča“ éterických olejov pri výrobe voňavých olejov je významné dodnes.
Jeho atraktivita spočíva v odolnosti voči oxidácii (žlknutiu), čo bolo v minulosti pre skladovanie olejov veľmi dôležité. Aj pri súčasnom použití je táto jeho vlastnosť významná. Ide o jeden z najstabilnejších rastlinných olejov, pričom je mimoriadne bohatý na aminokyseliny, mastné kyseliny a vitamíny A, E a K.
V grafe je zobrazené zastúpenie hlavných olejových zložiek v moringovom oleji (podrobnejšie číselné informácie – viď tabuľka pod grafom):



Obsah mastných kyselín v moringovom oleji
  • kyselina myristová 0,10% 
  • kyselina palmitová 5,80% 
  • kyselina palmitoolejová 1,40% 
  • kyselina stearová 6% 
  • kyselina olejová 65% 
  • kyselina linolová 0,60% 
  • kyselina arachidová 3,80% 
  • kyselina eikosanová 2,00% 
  • kyselina behenová 6,30% 
  • kyselina lignocerová 0,70% 
  • ostatné 9,70%
Strom Moringa olejodarná má pôvod na samom úpätí Himalájí, odkiaľ sa neskôr vďaka svojej užitočnosti rozšíril aj na ostatné kontinenty. Je to rýchlo rastúci a odolný strom kultivovaný v tropických a subtropických oblastiach, kde tvorí významnú časť obživy miestnych obyvateľov. Moringu v Ázii zaslúžene nazývajú zázračným stromom alebo stromom života, pretože jej kôra, kvety, listy aj plody sa už po stáročia využívajú na liečebné a kozmetické účely.
Moringový olej
Kozmetické využitie: 

Moringový olej má v prvom rade významná uplatnenie pri starostlivosti o pleť suchú a zrelú. Je dôležitou účinnou zložkou v kúrach proti starnutiu pleti. Svojimi antioxidačnými vlastnosťami predstihuje kokosový, ricínový, aj jojobový olej, či olivový skvalen, ktoré sa zvyčajne pre tieto účely používajú.

Pri starostlivosti o zrelú pokožku je vynikajúci v kombinácii s makadamiovým olejom (odporúčaný pomer zmesi: 60% moringový olej, 40% makadamiový olej).

Významné uplatnenie má moringový olej taktiež pri starostlivosti o problematickú, nečistú alebo akneóznu pleť, keďže má vynikajúce čistiace, antibakteriálne vlastnosti a neupcháva póry. Rýchlo sa vstrebáva a pleť nezostáva po jeho aplikácii mastná.
Moringový olej nájdete v týchto produktoch:
Olej na problematickú pleť  je tvorený jedinečnou kombináciou moringového oleja, marhuľového oleja a oleja z hroznových jadierok. Jeho účinky dopĺňa špeciálne vybraná zmes esenciálnych olejov.






utorok, 23. júna 2015

Marhuľový olej

Marhuľový olej sa získava spracovaním marhuľových jadier stromov (Prunus Armeniaca). Tradícia získavania marhuľového oleja je známa už od staroveku. Existujú dva základné typy marhuľového oleja:
Kozmetický marhuľový olej - je určený len na miestnu aplikáciu, na pokožku. (V našom obchode ponúkame práve kozmetický, nerafinovaný, za studena lisovaný marhuľový olej).
Potravinársky marhuľový olej- ktorý je určený k priamej konzumácii.

Marhuľový olej sa získava dvomi spôsobmi:
  • chemickou extrakciou pomocou rozpúšťadla, alebo 
  • metódou lisovania za studena. 

Práve metóda lisovania za studena je z hľadiska zachovania vitamínov a významných fytonutrientov šetrná a všetky účinné látky takto zostávajú v marhuľovom oleji zachované. Pokiaľ chcete naplno využiť všetky zdravotné benefity, ktoré vám marhuľový olej ponúka uprednostnite nerafinovaný marhuľový olej, lisovaný za studena.
  • Marhuľový olej je svetložltej farby, ale jeho výsledná farba je závislá od odrody a spôsobu extrakcie.
  • Vôňa marhuľového oleja je jemná orieškovo - mandľová.
Olej z marhuľových jadier má mnoho terapeutických účinkov, vďaka ktorým je vhodný pre rôzne účely:
  • Zmäkčuje pokožku – vďaka tejto vlastnosti môžu výživné látky prenikať do hlbších vrstiev pokožky a výborne ju hydratovať a vyživovať. 
  • Antibakteriálny a protizápalový – pri lokálnej aplikácii pôsobí hojivo na zápaly 
  • Omladzujúci (anti-aging) zaisťuje hĺbkovú výživu pokožky, čím spomaľuje jej starnutie 
  • Antioxidačný – chráni pokožku pred pôsobením voľných radikálov
Marhuľový olej obsahuje tieto významné zložky:


Vitamíny: 
vit. A, udržuje v pleti potrebnú vlhkosť. Pri nedostatku vit. A je pokožka vysušená a môžu na nej vznikať nežiaduce pigmentácie.
Vit.E je významný antioxidant ktorý chráni pleť pred pôsobením voľných radikálov, má na pleť omladzujúce účinky
Vit. B1, B2, B6, B17 dodávajú pokožke sviežosť a vlasom krásny lesk.

Mastné kyseliny:
Olejovú, Palmitovú, Linolovú, Linolenovú, Stearovú zlepšujú hojenie rán vyživujú pleť a zabraňujú tvorbe akné.

Použitie:

Marhuľový olej pre pleť
Marhuľový olej je vhodný pre ľudí s citlivou pokožkou. Je nedráždivý, upokojujúci, ľahký a po jeho použití je pokožka jemná, hebká a vláčna. Vďaka tomu, že pôsobí zmäkčujúco vstrebáva sa hlboko do pokožky. Je ideálny na aplikáciu po sprchovaní a votrieť ho do mierne vlhkej pokožky, rýchlo sa vstrebe a vďaka jeho ľahkosti neostáva po aplikácii pleť mastná. Po jeho absorbovaní je pokožka hydratovaná po dlhú dobu. Marhuľový olej je tiež ideálny ako nosný olej pre masážne oleje. Preniká dobre do pokožky a tým zlepšuje distribúciu éterických olejov a iných rastlinných látok. Vďaka svojej ľahkosti a malej mastnosti je vhodný predovšetkým pre normálnu, zmiešanú a mastnú pleť. Pre suchú pleť bude pravdepodobne málo mastný.
Odporúča sa tiež na ošetrenie pokožky u novorodencov a malých deti namiesto syntetických olejov.

Marhuľový olej na vlasy
Mnoho ľudí oceňuje marhuľový olej pri starostlivosti o svoje vlasy. Je vhodný predovšetkým na masáž vlasovej pokožky a pomáha udržiavať vlasy hladké je neoceniteľný pre jemné „zauzlené“ vlasy.

Marhuľový olej poskytuje vlasom:
  • Vitamín E, ktorý podporuje ich rast 
  • Zlepšuje stav suchej vlasovej pokožky
  • Pomáha dosiahnuť nádherné lesklé vlasy bez mastnoty 
  • Zjemňuje vlasy, tak, aby boli lepšie zvládnuteľné a ľahko upraviteľné.

 Návod na použite marhuľového oleja na vlasy tu:

Marhuľový olej ako očný krém:
Marhuľový olej má podobné použitie ako mandľový olej, pomáha redukovať tmavé kruhy a opuchy okolo očí. Tiež prispieva k posilneniu pokožky v tejto oblasti.
Pri pravidelnej aplikácii marhuľového oleja, zmenšíte aj výskyt jemných linek a vrások okolo očí.

Starostlivosť o pokožku tváre:
Marhuľový olej je ideálny pre starostlivosť o pokožku tváre namiesto denného alebo nočného krému. Je to hlavne z dôvodu, že nezanecháva pleť mastnú ako je to pri ťažších a mastnejších olejoch. Pomáha zlepšiť tón pokožky a zmenšuje prejavy starnutia pleti ako sú vrásky a škvrny. Vzhľadom k tomu, že marhuľový olej nie je veľmi mastný je vhodný predovšetkým pre normálnu, zmiešanú a mastnú pleť. Správna aplikácia oleja na tvár je nasledovná:

Vyčistenú a tonizovanú pleť navlhčite zľahka vodou a do takejto vlhkej pleti aplikujte marhuľový olej. Vďaka aplikácii do vlhkej pleti sa marhuľový olej rýchlo vstrebá a nezanechá na pokožke pocit mastnoty. Na takto ošetrenú pleť môžete potom aplikovať makeup.

Nosný olej:
Marhuľový olej spolu s mandľovým olejom patrí k najčastejšie využívaným nosným olejom. Je to hlavne z dôvodu ich jemnej vône, ktorá neruší aromaterapeutické miešané zmesy. Ďalej je ich benefitom rýchle a hlboké prenikanie do pokožky a vďaka týmto vlastnostiam môžu esenciálne oleje v nich rozpustené lepšie prenikať do organizmu a účinkovať.


štvrtok, 20. marca 2014

AKCIA

Priatelia rada by som vás upozornila na akciu, ktorá v tomto čase prebieha v našom internetovom obchode Modrá púpava.
Moringový olej ponúkame teraz s 20%-tnou zľavou !
Zvýhodnená ponuka platí do konca marca 2014 alebo do vypredania zásob.

zľava akcia prírodné oleje












Máte ďalšie otázky? Napíšte mi ich alebo pridajte komentár.



Vaša Eňa

Prírodná kozmetika prírodné oleje


Zdroj obrázkov: